måndag 9 juli 2012

Jag köpte visst ett par skor till

I onsdags kväll då, för det var då som jag beställde dem från Rocket Originals i Sheffield. I torsdags fick jag ett mejl om att de skickat dem och idag hade de kommit - raskt marscherat måste jag säga. Fördelen med att beställa inom EU är ju också att man slipper betala tull och extra frakt från Arlanda till Göteborg. Det är det senare som retar mig, eftersom det ofta blir lika mycket som själva varan var värd och jag ju faktiskt redan har betalat för frakt till Göteborg.Jag hade bestämt redan i våras att i sommar skulle jag köpa något av alla de skor som jag lustade efter och valde och valde mellan de här från Irregular Choice eller några från Miss L-fire, förmodligen "Betsy" i grönt. Men så insåg jag någonstans att trots att jag har massor av fina skor har det den här sommaren blivit så att i åtta fall av tio tar jag mina bekväma beige sandaler med halvhög klack och i mjukt skinn som jag köpte hos Stadsmissionen ifjol och då kan man ju faktiskt lika gärna skaffa ett par av ungefär samma grundmodell. I synnerhet som de är en reproduktion av ett par skor från sent 40-tal - tidigt 50-tal och därmed passar både min stil och min smak perfekt. Visst är de fina? Och bekväma.

I had planned to buy one pair of all the shoes that I lust for this summer and it stood between Irregular Choice (especially these) and Miss L-fire (possibly a pair of green Betsys) - but in the end I settled for a pair of sensible, comfortable and still stylish shoes instead, these lovely late 1940s/early 50s repros from Rocket OriginalsI ordered them on Wednesday evening, they were sent out on Thursday from Sheffield and I could pick them up today - not bad at all. And they're comfy and made of real leather.

4 kommentarer:

 1. Får se om det funkar att kommentera!

  SvaraRadera
 2. Ja det gjorde det, tack för att du kollade.

  SvaraRadera
 3. Åh, snygga!!! Fick en sug efter nya skor nu, det smittade visst. Och så hette just den där modellen Olivia, var inte det typiskt så säg?!. Hur var de i storleken?? De var visst skinnfodrade också?

  SvaraRadera
 4. Jag har normalt 39-40, förmodligen närmare 40 och köpte 7or, som passade väldigt bra. Jag vill ha de helt platta också egentligen, i grönt.

  SvaraRadera