söndag 15 juli 2012

Cykel, smultron och bad

Trots halvkasst väder (sexton grader, mulet och blåsigt) och dito hälsa beslutade jag oss (ja, det är den korrekta beskrivningen) för att cykla till Delsjöskogen och plocka smultron vid Kamratgården och bara rent allmänt ge oss ut istället för att bara hänga hemma. Smultronplockningen var väl ingen dundrande succé, det är nog inte bara jag som vet att det växer smultron där, men Maja tyckte ändå att det var roligt. Sen cyklade vi vidare till själva Delsjön och gick ut på udden för att äta vår matsäck. Plus att jag hade lite planer på att bada. Vi hade, på grund av vädret, inte tagit med några badkläder nämligen, men på baksidan av udden är det nästan aldrig någon (utom kanotister på sjön). Där hittade jag också några enstaka kantareller som fick följa med hem.



Maja badade sen naken på själva badstranden innan vi cyklade hem. Där var vi inte många. Och hon lärde sig simma ryggsim och flyta. 

Klädseln var en blus från Ellos, en kjol som jag sytt själv och tygskor som min mamma köpt på Netto - allt i mörkblått, rött och vitt.



Despite it only being 16 C and overcast I persuaded my husband and youngest daughter to go on a bike ride to a forest a couple of kilometres away (three? four?) to pick wild strawberries and have a picnic. We also bathed in the lake, at least Maja and I, though it was a bit improvised since we didn't bring any swimsuits. But Maja learned to float and swim on her back and I also found a couple of chanterelles.

3 kommentarer:

 1. SV: Åh, tack, vad glad jag blir!
  Det jag tänkte på var att klänningen är så ljus. Har en annan ljus klänning hemma fast i lila, och den ser jag typ färglös ut i.
  Men nu har jag ju rödare hår så det fungerar kanske bätttre! :)

  Mysigt det såg ut, trotts de tråkiga vädret!
  En picknick är aldrig fel :)

  SvaraRadera
 2. Åh, ett område i Göteborg, som jag känner till. Våra vänner har en kolonistuga i närheten av Delsjön. Vi har promenerat runt och haft fika med oss. Men undvikit bad.

  (Varje gång jag ser ditt nya bloggnamn får min hjärna det till "Evas liv som man" istället för sömsmån.)

  SvaraRadera
 3. Det hade varit något :) Livet som man alltså. En stuga vid Delsjökolonin hade verkligen inte varit fel heller, det är en av mina orealistiska drömmar.

  SvaraRadera