söndag 29 juli 2012

Jag hade fel om mitt tyg/ I was wrong about the fabric

Jaha, där trodde man att tyg mönstrat på det sättet som mitt röda och blå som jag nu sytt både klänning och hängslekjol av egentligen inte var korrekt att använda till kläder på 40-talet utan mer hörde hemma i heminredning. Det här symönsteromslaget från 1939 tyder på motsatsen. Och jag önskar lite att jag hade sett det innan jag sydde min klänning och min kjol, så att jag kunde ha gjort en i samma modell. Men jag kanske kan övertyga någon av Boråsvännerna att gå iväg och köpa tre meter blått till. Grönt fanns det tyvärr inte i.


And here I thought that the kind of pattern that's on my blue and red printed cotton wasn't used for clothes in the 1940s, only for home decoration. I sort of wish that I had seen this pattern image before I made my dress and skirt with braces so that I could have made it in this model. But maybe I can persuade one of my friends who live in the town where the fabric store is to buy three more metres of the blue. Unfortunately there was no green.

5 kommentarer:

 1. De där lite casual långklänningarna är hemskt söta.

  SvaraRadera
 2. Visst är de, synd att man inte lever ett liv där aftonklänning ingår.

  SvaraRadera
 3. Fast jag tror inte det är aftonklänningar. Jag tror det är s k middagsklänningar, alltså som man kunde bära till både kostym och smoking för allmänt "gåborts-"bruk.

  (Örk, vad less jag börjar bli på de där svårtolkade captchas. Jag förstår att inte fler kommenterar, det är ett HÄRKE.)

  SvaraRadera
 4. Jag också. ofta ser jag ingenting och får ladda om flera gånger. Men jag kan tyvärr inte ta bort dem.

  SvaraRadera
 5. Tror att jag har lyckats ta bort den jämrans captchan nu, får se om jag drunknar i spamkommentarer.

  Vad det gäller klänningarna så är det tyvärr så att även middagsbjudningar med klädkod smoking eller mörk kostym är något som inte ingår i mitt liv :)

  SvaraRadera