tisdag 10 juli 2012

Gamla grejer/old stuff


Jag har redan visat det här på min gamla blogg, men eftersom jag kanske har nya läsare så tänkte jag att det inte gör något med en repris.
Förutom de kläder jag syr själv i 40-talsstil så har jag nämligen en del äkta vara också. Jag har en svart kappa från 40-talet som jag använder på vintern och också en gul- och grårandig kappa, en rayonsommarklänning, ett par shorts och två dräkter i Harristweed, uppsydda i Göteborg till mitt ex mormor och hennes syster.
Tyvärr så är jag för stor för allt utom den svarta kappan (som kommer från mormor, men jag tvivlar på att den var hennes, de hade inte råd med den sortens kappor då, det kan vara morfars första frus). Men man har väl döttrar! Eller dotter, det är lättare att entusiasmera Valeria för sådant här. Jag har mer som jag ska fota senare, bland annat en aftonklänning som jag köpte på Norra Björke loppmarknad för ett par veckor sen.

En klänning i rayon som jag använde mycket för en tjugo år sen.


En av tweeddräkterna. För stor för henne förstås.


Och så ett par shorts, ihop med en av mina blusar som jag sydde för två år sen.


I have already shown this in my old blog, but I thought that it was worth showing again, in case I've gotten some new readers.
I do not only have clothes made by me in 1940s style, but some real 1940s clothing too, inherited from my maternal grandmotehr and from my ex's grandmother and her sister. Apart from a black coat I got from my grandmother I am way too big for them (I wore them a lot 20 years ago however), but I've asked one of my daughters, Valeria, to pose for me. From the top it's a rayon crepe dress, then one of two suits in hand woven Harris tweed and lastly a pair of cotton shorts that she's wearing with one of my blouses that I made two years ago.
There's more, which I will show later, when I have photos, among other things an evening gown that I bought at a flea market a couple of weeks ago.

7 kommentarer:

 1. Då provar jag med att kommentera här.Blogspotbloggar kan vara lite knepiga att kommentera. Ibland får man försöka flera gånger innan det "tar". Andra gånger tar det sig inte alls.

  Vad fin dottern är i dina gamla paltor! Och vad lika ni är.

  SvaraRadera
 2. Så vacker dotter! Och jag behöver väl inte säga, så lik sin mor (mödrar brukar bli gladare över en sådan kommentar än döttrar, men vad 17... det sägs att jag är lik min mor också.)

  En annan sak, ang bloggens titel. Förstår dubbelmeningen med liv, tänkte bara berätta att samma dubbelmening finns på italienska också... vita...

  SvaraRadera
 3. Your daughter is looking so good in this flower dress. Very nice! Hugs from Miss Maple

  SvaraRadera
 4. Ullah: Vad roligt.

  Miss maple: Thank you.

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker dotter du har!

  SvaraRadera
 6. Tackar. Hon har en lika vacker (inte identisk) tvilling.

  SvaraRadera