måndag 27 augusti 2012

Snygga veck/ Nice pleats

Jag är jättedålig av min reumatism nu. Fotlederna och fötterna är så inflammerade att jag har svårt både att gå och stå och även knän och axlar värker en hel del och idag märkte jag också att det gjorde ont att böja fingrarna. Så här mycket ledaktivitet har jag inte haft på många år; reumatismen har mest visat sig i trötthet och värk i bröstkorgens senfästen även om framför allt höftlederna gjort ont också. Men inte som nu, när det känns som att någon tar en hackig mejsel och skrapar mot ledkulorna och gör så ont att jag inte står utan att stoppa i mig rejäla doningar till värktabletter. Vilka jag förstås blir så groggy av att jag inte tänker något vidare. Som jag beklagade mig för min man nyss: Det är verkligen hemskt att vara sjuk när man är så sjuk att  man inte ens orkar läsa en bok. Pyttelite bloggande, av karaktären att jag lägger upp en av alla tjusiga bilder jag har orkar jag dock med. Och när jag letade runt bland bilderna hittade jag den här kjolen och tänkte att en sådan ska jag nog göra i höst. Det är ju en ganska enkel standardkjol, men de tre gångvecken bak ger den det där lite extra.


Bilden är från ett Simplicitymönster från 1951. Som jag förstås inte har, men jag har ett mönster på en rak kjol som jag har konstruerat själv.

I'm having a bad flare in my arthritis right now; worse than I've had for years. My ankles and feet are so inflamed that I can hardly walk or stand and my shoulders, knees and fingers also hurt quite a lot. The pain is so bad that I have to take some really potent painkillers which makes me all groggy and makes it hard to think. It really is horrible to be ill when it's so bad that you can't even read a book. I can do some light blogging though; like putting up pictures of pretty stuff. Like this skirt which is from a Simplicity pattern from 1951. I think I'll do something like it this autumn. I don't have the pattern of course, but I have a self-drafted pattern for a straight skirt and adding three pleats in the back is a piece of cake. But it's the kind of detail that gives a skirt that little extra something.

4 kommentarer:

 1. Krya på dig! Finns det inte någon kost som är bra att äta om man lider av reumatism, med massor av anti oxidanter. Har för mig att jag läst om det någonstans...
  Kjolen ser fantastisk ut! Tänk att hitta ett sådär fint tyg också, som på bilden....

  SvaraRadera
 2. Ja det var ju det då, men något rutigt tror jag allt att jag har.

  SvaraRadera
 3. Nä, kan man inte ens läsa så har man inte många nöjen som sjuk. :/ Hoppas det värken går ner snart!

  SvaraRadera
 4. Har fått kortisoninjektion i ena fotleden, förhoppningsvis verkar det.

  SvaraRadera