fredag 10 augusti 2012

Nya foton på mig/ New photos of me

I eftermiddags drabbades jag av inspiration. Jag hade rullat upp håret på morgonen (ty jag arbetade hemma idag) och jag tyckte väl att det var slöseri att inte utnyttja det fina håret eller nå't. Eller att låta bli att utnyttja att jag har sex meter svart linne som jag kan hänga på bokhyllorna som bakgrund. Några nya kläder har jag väl däremot inte så det blev nya foton på gamla favoriter - fast med ny hårfärg då. (Jag är också tjockare nu än när jag sydde dem, men det låtsas vi inte om.)

This afternoon the inspiration to pose for photos struck me. I had no newly made clothes to show, but justify it with not having any photos of med wearing these while blonde.

Blusen är två år gammal, kjolen från i år, skorna från Skopunkten och kan finnas kvar, hatten från H&M för en fem år sen.
The blouse is two years old, the skirt I made this summer, the shoes are from Sedish cheap shoe store Skopunkten and the hat from H&M, about five years ago or so.Det här är två varianter av en omlottklänning som jag gjorde mönster till och sydde för en två år sen också. Jag skriver mer om dem här.
These are the same wrap dress pattern that I constructed around two years ago. I wrote about them here.Skorna köpte jag på rea från Monki för ett par år sen.
The shoes were on sale at the Swedish chain Monki a couple of years ago.


Skor från Rocket Originals, ananasväska från H&M Divided och en hårblomma som jag fått av vännen Anna.
Shoes from Rocket Originals, pineapple bag and a hair flower I got from my friend Anna.

Slutligen kunde jag inte låta bli att posera i min nu fyra år gamla rosa och vitrandiga klänning baserad på en från 40-talet som jag såg på eBay, man kan läsa mer om den här. Det är det första (icke-historiska) mönstret som jag konstruerade helt från grunden och jag önskar att den inte hade blivit för trång.
Finally I couldn't resist posing in my pink and white striped dress, that I made four years ago. It was the first (non-historical) dress where I drafted the pattern from scratch, and I made it after a 1940s dress that was for sale on eBay, you can read more about it here. It's a pity that it has become too tight.Skorna köpte jag för nästan inget på Prinark för ett par år sen.
I got the shoes really cheap from Primark a couple of years ago.

5 kommentarer:

 1. Den randiga klänningen är verkligen fin!

  SvaraRadera
 2. Förstummad av ananasväskan! :o

  SvaraRadera
 3. Tack.
  Therru: Kostar en hundring på H&M Divided - hur hade jag kunnat låta bli?

  SvaraRadera
 4. Very nice dresses!! like them all!

  SvaraRadera