torsdag 18 juli 2013

Ny 40-talsklänning/ New 1940s dress

Just nu gör jag inte klänningar för att jag behöver (vad man nu lägger i det ordet) fler sommarklänningar utan för att någon gång måste jag ju göra något av allt mitt tyg. Just det här är gammalt, förmodligen ända från 1940-talet. Så är även modellen, från början av decenniet. Skorna är däremot från Miss L-fire.

Den uppmärksamme ser kanske att tyget är detsamma som i min bakgrund.Right now I'm not makign dresses because I need (whatever you mean by that) them, but because some time I have to make something out of all of that fabric. This is an old fabric, probably as old as from the 1940s. Likewise is the style; from the beginning of that decade. The shoes are from Miss L-fire.

The observant reader probably notes that the fabric is the one I'm using as my background.

5 kommentarer:

 1. Hi!
  I really like your blog and have therefore I nominated you for the Liebster Award!
  If you're interested, you can find more info in my blog
  - Anna

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt tyg! En fråga: I år har jag sett i affärerna (här i Kalifornien) kjolar enligt den modell min mamma lärde mig sy när jag var kanske 15: Svagt utställda delar, fram och baksida. Linning, och så lagda veck (2 cm, ung) i samma riktning runt om. Jag köpte en i linne på rea och första dagen jag använde den kände jag att herregud så praktisk och skön när det är varmt. Hade inte ägt en sådan kjol sedan 80-talet då jag använde upp några min mamma hade sytt på 50-talet. Det kändes som ett väldigt självklart och kvinnligt plagg, som varit ute ur modet mer eller mindre i 30 år. Utan att ge en hel avhandling, varför tror du att den försvann? Eller har den funnits hela tiden, och jag har bara missat?

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar klänning. Det blir alltid så fint när du är i farten och syr!

  SvaraRadera
 4. Lotta: Jag tror att en viktig orsak till att de inte funnits i affärer som bryr sig om modet är att midjan halkade ner på höften under 90-talet och stannade där till slutet av 00-talet. För att den sortens kjol ska göra sig måste den sitta i midjan.
  En annan orsak är att den ju faktiskt gör att midjan ser smalare ut och höfterna bredare och breda höfter anses inte vara något eftersträvansvärdt

  SvaraRadera