tisdag 16 juli 2013

Kläder och pop på radion

På lördag gästar jag "Pop och politik" på radio P4. Så här skriver de på sin hemsida om programmet:

"#5 Kläder

Scenkostymerna vi aldrig glömmer, pälsar, läder och sönderskurna klänningar! Om detta pratar vi om när Pop och politiks tema är Kläder. Vi gör en djupdykning i den svenska textilindustrins historia med hjälp av sångerskan och programledaren Kajsa Mellgren, som via musiken blev omslagsflicka för Sveriges största klädföretag och på 90-talet täckte skyltfönster i hela Europa. Kläd- och modehistoriker Eva Andersson ser tillbaka på kliande material och pappersplagg och lyssnar in sig på bomullsmusik. Dessutom berättar programledaren Anna Charlotta Gunnarson om artisterna som tagit ställning med hjälp av sina kläder. Del 5 av 9."
Jag ska inte avslöja något än, men det var ett roligt program att göra och jag är säker på att innehållet blir jätteintressant - det brukar nämligen deras program vara.

Bilden visar Londonbandet The Hollywood Brats, ett av banden som brukar nämnas när punkens släktträd ska dras upp. Stiligt va? De är rätt bra också.
I'm a guest at a Swedish national radio show this Saturday. The theme is pop/rock and clothes, which I here illustrate with a photo of the Hollywood Brats, a London band which is generally mentioned when the family tree of punk is constructed. Handsome, huh? And they're pretty good too.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar