fredag 7 december 2012

Ett strumpbyxdilemma/ A tights dilemma

Eftersom det är -15 nu så tog jag på mig först mina fantastiska merinoullstrumpbyxor från Wolford och sen ett par jeans utanpå (japp, jag har jeans till jobbet, vilken chock!) när jag först följde Maja till skolan och sen gick till jobbet. Vad jag inte tänkte på var att man ju absolut inte kan ha det på sig inomhus för då dör man av värmeslag. Eller, det hade jag nog tänkt på, men inte på att jag i såna fall borde ha med mig ett par vanliga strumpor. Så nu stod jag inför de två valmöjligheterna att antingen vara barfota elerl gå i strumpbyxor och jumper. Av uppenbara skäl valde jag det förra. Så nu är jag barfota i ballerinaskor (har ett par i en låda på jobbet), vilket ser lite lustigt ut så här i december.

Sinceit's -15 C/5 F now I wore my wonderful merino wool tights under a pair of jeans (yes, I'm wearing jeans to work - the shock!) when I walked with Maja to her school and then on to work. What I didn't think of was that there's no way you can wear that indoors. Or rather, I did think of that., but not of the fact that I would then have to bring a pair of socks. So now I had two options: I could either be barefoot or wear only tights with a top. Needless to say, I chose the former. So now I'm barefoot in a pair of ballerina flats that I keep in a drawer at work and that looks really funny now in December.

6 kommentarer:

 1. Jag är en utpräglad kjolmänniska och vintertid är det strumpbyxor och superlånga benvärmare som gäller. Ju kallare desto högre upp drar jag benvärmarna. Och det är lätt att dra av benvärmarna inomhus.

  SvaraRadera
 2. Jag är ju egentligen det också, men jag var för trött för att ens tänka i morse efter en sömnlös natt, så då blev det byxorna som låg framme.

  SvaraRadera
 3. Det finns ju rätt förfärliga täckkjolar, (säger man så?) som man strippar av sig med yttekläderna.
  Jag hittade ett par superdupervarma svarta thermotights på Ica Maxi för 60kr de kan man ju bara skala av sig också.
  Jag tycker egentligen inte att jeans är så varma. Och kan av pur envishet bara vägra byxor på vintern. Jag ogillar ofantligt att byxslagen blir blöta av snö och slask den känslan är nästan lika vansinnigt obehaglig som att gå omkring med blöta strumpor. Jag vet att man skulle kunna knöa in dem i strumpor, men nääeh det funkar inte för mig. Kanske borde man satsa på att hitta byxor a la 50 tals skidåkning.... Idag har jag klarat mig bra med knähöga ulltrumpor under maxi tightsen en tub kjol från Indiska med 20% ull och en tunn ulltopp plus ullkappa,sidenhalsduk och ullvantar och basker

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Kristina, jeans är ju inte ett dugg varma. Bättre då att ta med kjolen och dra ett par temobyxor utanpå strumpbyxorna, och byta när man kommer fram. Eller som frktjatlund att ha långa och bra benvärmare. (Jag hade ett par fantastiska långa i ylle från Twilfit, som jag brukade hålla uppe med hemmagjord strumphållare, men råkade tvätta dem lite för varmt i somras, hur korkad får man vara...) Annars, om man nu bara måste ha långbyxor så är silkelångkallingar bättre. Blir inte kokhett inomhus.

  SvaraRadera
 5. Jeansen får vara skydd mot vinden så ger ullstrumpbyxoprna värme.

  SvaraRadera
 6. Första vintern i Umeå fick jag en chock: folk går omkring i täckbyxor! Utan att vara på väg till skidbacken/pulkabacken/längdskidspåret! =) Tog dock inte många dagar med -15 innan jag provade konceptet (var medans jag använde jeans dagligen) och sen hann det bli plusgrader innan täckbyxorna försvann in i garderoben. Snyggt? Inte speciellt. Varmt, praktiskt, enkelt, smidigt? Japp!
  Numera har jag oftast yllekjol och bomullsstrumpbyxor, samt yllemamelucker (Triumf) och ett par långa benvärmare när det blir kallt. Tillsammans med en varm kappa fungerar det utmärkt. När jag är lat på helgerna o ska till mataffären åker dock täckbyxorna fram =)

  SvaraRadera