torsdag 2 januari 2014

Retrostil (och annat) på Ellos

Det måste vara minst fyra-fem år sen jag senast satte mig och gjorde ett collage av snygga kläder på de stora kedjornas sajter. Då var det relation till aktuellt mode, som jag nu har ingen koll alls på. Idag har jag gjort tre små collage utifrån Ellos vårsortiment. Ett som är den moderna tolknignen av 50-tal - rockabilly, amerikana och pin-up och väldigt långt från hur svenskan klädde sig på 50-talet. Men snyggt.
   Sen ett med helt okej 40-talsstil, kläder som kunde ha passerat när det begav sig. En lite varning dock för att klänningarna som all konfektion är avpassade för B-kupa och passformen därför inte blir så snygg om man har mycket större bröst än så. Men den är på rea och finns i flera andra färger och mönster. Men tantskorna är väldigt lika den tidens tantskor. De kostar också en hel del, men är i skinn och bekväma för tanter med ont i fötterna.
   Slutligen har vi trikåklänningar och en kjol, för att jag tittar på sån't nu, med min opererade mage.

Kläderna finns med undantag för tankinin i 50-talscollaget upp till minst stl 52, ofta till mer. Tankinin går upp till väldigt stor omkrets, men bara upp till E-kupa.

Så, varsågod:Och jag vill faktiskt ha allt det här, tänkte till och med försöka mig på tankinin, ibland går det om man tar större omkrets. I realiteten blir det nog kanske ett par skor och möjligen capribyxorna.

I've been looking at some of teh offerings of the Swedish mail order company Ellos.

3 kommentarer:

 1. De där sktjortklänningarna är från Ellos va?
  Också gått och suktat efter dem ett bra tag nu! :)

  SvaraRadera
 2. Förlåt, bra att jag läser all text, rubrik osv.. Haha! :)

  SvaraRadera
 3. Åhh, de där skorna och klänningarna i 40-tals collaget! Snyggt!! Har aldrig handlat på Ellos men nu blev man ju sugen. :)

  SvaraRadera