tisdag 11 juni 2013

Två spännande nyheter/ Exciting news X 2

Jag har två spännande nyheter att berätta, om projekt som jag har på gång. Den första är att jag kommer att medverka i P4 Extra varje onsdag under hela sommaren och prata om mode ur en historisk synvinkel - nu på onsdag blir det om hattar.

I have two exciting news to tell, about new projects that I will do/ be involved in. The first is that I will be on one of the most popular national radio shows here in Sweden, every Wednesday this summer, talking about fashion from a historical perspective. Next week I will talk about hats.


Hatt som jag har gjort själv av ett underlägg som jag repade upp och sen sydde till den form som jag ville ha. Modellen är en Bretonhatt som var poppis på 1940-talet.

I made this hat from a place mat that I unraveled and sewed to the shape I wanted. The model is a Breton hat, which was popular in the '40s.

Den andra nyheten är att jag ihop med Textilmuseet i Borås och Textilhistoriska Sällskapet i Borås ska skriva en bok om 1900-talets mode i Sverige; en bok som fokuserar på vad folk hade på sig, inte på ett fåtal  stora designers. Och med ett fokus på samhället förstås, jag är ju trots allt historiker.

The other news is that I, together with the Textile Museum in Borås , am going to write a book about 20th century fashion in Sweden; a book that focuses on what people actually wore, rather than on a few exclusive designers. And with a focus on society of course, after all I'm a historian.

6 kommentarer:

 1. Wow! Den boken ser jag verkligen fram emot. Grattis till båda nyheterna!

  SvaraRadera
 2. Tack. Det ska bli jätteroligt att skriva den. Hoppas jag ;)

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul! Båda sakerna!

  SvaraRadera
 4. Vad coolt! Det låter som du:-)

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot boken, lär spännande.
  Så glad att höra dig i radion igen.
  H-lady

  SvaraRadera
 6. Ser verkligen fram emot att få läsa din bok, när den än dyker upp!

  SvaraRadera