tisdag 24 juni 2014

Sömnad för den mentala hälsans skull/ Sewing to preserve my mental health

En stor del av helgen tillbringades med att skriva på ett kapitel till en lärobok i historia. Det är kul, men också ett rätt krävande jobb att skriva så mycket, så för att rädda min mentala hälsa varvade jag skrivande med en kvarts sömnad då och då.
Och resultatet blev dessa:

I spent much of the weekend writing on a chapter for a text book in history. It is fun, but also rather demanding to produce so much text. So to preserve my mental health I alternated writing with a quarter of an horu of sewing ocne in a while. And this is the result:

Vintage Vogue 8728, 1946

Ett svenskt mönster från 60-talet
A Swedish pattern from the 1960s.


Tyget är från Spoonflower
The fabric is from Spoonflower


3 kommentarer:

  1. Kjempefin kjole (skjorta også, men jeg er for egoistisk til å sy herreskjorter)! Jeg ser at mønsteret er for jersey, men det ser ut som om du har laget den i stumt stoff? Vet ikke om jeg gidder å prøve å få tak i mønsteret, det kan jo ikke være alt for vanskelig å konstruere et slikt mønster selv.

    SvaraRadera
  2. Originalmönstret är inte bara för jersey, det är bara de som har valt att sy upp det i det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, takk! Jeg så bare på bildet og har sett andre som har sydd den i jersey. Selv er jeg ikke så glad i å sy i jersey, men hvis mønsteret er egnet for flere typer stoffer skal jeg se om jeg kan få tak i det.

      Radera